علت درد لگن چیست؟
درد لگن اصطلاح کلی برای درد در داخل یا اطراف مفصل ران است. همیشه در خود لگن احساس نمی شود، بلکه ممکن است در کشاله ران یا ران احساس شود صدمات یا شرایط خاص می تواند باعث درد لگن شود.
انواع عوامل ؟
تاندون ملتهب:
شایع ترین علت درد حاد لگن، التهاب تاندون ها یا تاندونیت است. این اغلب به دلیل ورزش بیش از حد است. این وضعیت می تواند بسیار دردناک باشد، اما معمولاً در عرض چند روز بهبود می یابد.
آرتروز:
شایع ترین علت درد طولانی مدت مفصل ران آرتریت است. آرتریت می تواند باعث درد، سفت شدن و حساس شدن مفاصل و مشکل در راه رفتن شود. انواع مختلفی از آرتریت وجود دارد:
-استئوآرتریت (OA) می تواند نتیجه ساییدگی غضروفی که مفاصل را احاطه کرده است، ناشی از افزایش سن باشد.
-ضربه به مفصل، مانند شکستگی، ممکن است باعث آرتریت ضربه ای مانند آرتروز شود.
-آرتریت عفونی به دلیل عفونت در مفصل است که باعث تخریب غضروف می شود.
-آرتریت روماتوئید (RA) به دلیل حمله سیستم ایمنی بدن به مفاصل است. این نوع آرتریت ممکن است در نهایت غضروف و استخوان های مفصلی را از بین ببرد.
استئوآرتریت بسیار شایع تر از آرتریت روماتوئید است.
بورسیت تروکانتریک»
یکی دیگر از علل احتمالی درد لگن بورسیت تروکانتریک است. این وضعیت زمانی رخ می دهد که بورسا، که کیسه ای پر از مایع در نزدیکی مفصل ران است، ملتهب می شود.
تعدادی از عوامل می توانند باعث بورسیت تروکانتریک شوند، از جمله آسیب مفصل ران، استفاده بیش از حد از مفاصل یا مشکلات وضعیت بدن.
سایر بیماری ها مانند RA نیز می توانند باعث درد لگن شوند. این وضعیت در زنان بسیار بیشتر از مردان است.
شکستگی لگن :
شکستگی لگن در افراد مسن و در افرادی که به پوکی استخوان مبتلا هستند، شایع است که به دلیل سن یا عوامل دیگر ضعیف شدن استخوان ها ایجاد می شود.
شکستگی لگن باعث درد شدید و ناگهانی لگن می شود و نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد. عوارضی وجود دارد که می تواند در اثر شکستگی لگن ایجاد شود، مانند لخته شدن خون در ساق پا.
شکستگی لگن معمولاً نیاز به جراحی دارد تا اصلاح شود. به احتمال زیاد برای بهبودی نیاز به فیزیوتراپی دارید.
علل کمتر رایج:
شرایط کمتر شایع دیگری نیز وجود دارد که می تواند باعث درد لگن شود. اینها عبارتند از سندروم گیرکردن هیپ و استئونکروز یا نکروز آواسکولار.
سندرم Snapping Hip:
سندرم کوبیدن هیپ، که بیشتر در رقصندگان یا ورزشکاران رخ می دهد، با صدای کوبیدن یا احساس در لگن مشخص می شود.
مثلاً هنگام راه رفتن یا بلند شدن از روی صندلی، این لق زدن ممکن است رخ دهد. این وضعیت معمولا بدون درد است، اما در برخی موارد می تواند باعث درد شود.
کوبیدن لگن همراه با درد معمولاً نشانه پارگی غضروف یا قطعاتی از مواد در لگن است.
استئونکروز:
استئونکروز یا نکروز آواسکولار زمانی اتفاق می افتد که خون به طور موقت یا دائم به استخوان ها نمی رسد. این می تواند منجر به از دست دادن استخوان نگهدارنده شود.
در این شرایط، غضروف در ابتدا طبیعی است اما در نهایت با پیشرفت آن فرو می ریزد. در نهایت ممکن است استخوان ها بشکنند یا مچاله شوند. همیشه مشخص نیست که چه چیزی باعث استئونکروز می شود.
آسیب مفاصل، استفاده زیاد از داروهای استروئیدی یا الکل و درمانهای سرطان ممکن است شما را در معرض خطر بیشتری برای این وضعیت قرار دهد. اما در بسیاری از موارد علت آن هرگز مشخص نمی شود.
با این حال، اگر لگن خونریزی میکند یا میتوانید استخوان یا عضله را در معرض دید قرار دهید، صدای ترکیدن شنیده میشود یا نمیتوانید وزن را تحمل کنید، باید فوراً با پزشک خود تماس بگیرید.
همچنین اگر مفصل ران شما تغییر شکل داده یا متورم است یا اگر درد شدید دارید، فوراً کمک بگیرید.
مراقبت فوری پزشکی برای درد لگن همراه با هر یک از موارد زیر ضروری است:
-تورم
-لطافت
-درد
-گرما
-سرخی
اینها ممکن است نشانه ای از شرایط جدی، از جمله آرتریت سپتیک، که یک عفونت مفصلی است، باشد. اگر این بیماری درمان نشود، آرتریت سپتیک می تواند منجر به تغییر شکل مفاصل و آرتروز شود
درد لگن چگونه تشخیص داده می شود؟
برای دردی که میتواند مربوط به شرایطی مانند آرتریت باشد، پزشک از شما سؤالات مختلفی میپرسد، از جمله:
-آیا درد در یک زمان از روز بدتر است؟
-آیا بر توانایی شما در راه رفتن تأثیر می گذارد؟
-اولین بار چه زمانی علائم شما ظاهر شد؟
ممکن است لازم باشد در اطراف راه بروید تا به پزشک اجازه دهید مفصل در حال حرکت مشاهده کند. آنها حرکت را در لگن طبیعی و غیر طبیعی اندازه گیری می کنند و این دو را با هم مقایسه می کنند.
برای تشخیص آرتریت، پزشک آزمایش های مایع و تصویربرداری را انجام می دهد. آزمایش مایعات شامل نمونه برداری از خون، ادرار و مایع مفصلی برای آزمایش در آزمایشگاه است.
چه زمانی باید به دنبال مراقبت های اورژانسی باشم؟
اگر درد لگن دارید که بیش از چند روز طول کشید با پزشک خود تماس بگیرید. آنها می توانند برنامه ای برای مدیریت درد و درمان بیماری شما ارائه دهند.