آرتریت روماتوئید (RA)
باعث تعدادی علائم دردناک از جمله سفتی، تورم قابل مشاهده و تغییر شکل مفاصل در انگشتان و دست ها می شود، اگر التهاب کنترل نشود.
اگرچه درد و سفتی مفاصل مشخصههای بارز این بیماری هستند، اما به هیچ وجه تنها علائم RA نیستند. فرآیند التهابی که مفاصل را تحت تاثیر قرار می دهد می تواند سایر سیستم های بدن را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
چگونه شروع می شود؟
علائم اولیه RA را می توان به راحتی فراموش کرد، ممکن است به راحتی نادیده گرفته شود، یا ممکن است به نظر علائم اختلال دیگری باشد.
علائمی مانند تب، خستگی و سفتی صبحگاهی ممکن است با آنفولانزا اشتباه گرفته شود، در حالی که درد و تورم مفاصل ممکن است به عنوان علائم استفاده بیش از حد یا آسیب اشتباه گرفته شود.
مشکلات مفصلی ناشی از آرتریت روماتوئید اغلب منعکس شده است، به این معنی که همان مفصل در هر دو طرف بدن تحت تأثیر قرار می گیرد. این انعکاس می تواند به تشخیص بیشتر RA کمک کند.
با این حال، این انعکاس ممکن است در مراحل اولیه بیماری وجود نداشته باشد.
درد و سفتی مفاصل:
به طور معمول، مچ، پا و بند انگشتان شما بیشتر تحت تاثیر قرار می گیرند. برخی از افراد علائم را در مچ پا، زانو، آرنج و شانه های خود نشان می دهند.
مفاصل سفت می شوند، به خصوص در صبح یا پس از استراحت طولانی. مفاصل اغلب به عنوان “لطیف” یا “درد” توصیف می شوند و دامنه حرکت آنها می تواند محدود باشد.
همراه با درد و سفتی، مفاصل تحت تاثیر RA اغلب در لمس گرم هستند. آنها همچنین متورم می شوند.
با گذشت زمان، آسیب طولانیمدت به مفاصل میتواند باعث بدشکلیهای شدید در صورت عدم کنترل التهاب شود.
ندول های روماتوئید:
ندول های روماتوئید توده هایی از بافت متورم درست زیر پوست هستند. این گره ها می توانند از اندازه یک نخود تا اندازه یک انگور متغیر باشند.آنها معمولاً در مکانهایی یافت میشوند که تحت فشار قرار میگیرند، مانند آرنج ناشی از استراحت روی میز.
ندول ها به طور کلی خطرناک نیستند، اما می توانند ناراحت کننده باشند. در موارد نادر، میتوانند در چشم، ریه یا سایر اندامهای اصلی دیده شوند و ممکن است نیاز به جراحی داشته باشند.
واسکولیت روماتوئید:
واسکولیت روماتوئید زمانی رخ می دهد که رگ های خونی کوچک ملتهب می شوند. رگ های خونی باریک می تواند منجر به کاهش جریان خون شود و بافتی که آنها تغذیه می کنند می تواند بمیرد.
این می تواند منجر به لکه های قرمز در اطراف ناخن یا زخم مچ پا شود که بهبودی ضعیفی دارد. این همچنین در اسکلرودرمی، یکی دیگر از بیماریهای روماتیسمی خود ایمنی رخ میدهد.
نوروپاتی:
نوروپاتی می تواند خود را به صورت بی حسی یا سوزن سوزن شدن نشان دهد. بیشتر در پاها احساس می شود.
نوروپاتی انواع مختلفی دارد، اما نوعی که بر اعصابی که سیگنالهای درد را به مغز میرسانند تأثیر میگذارد (نوروپاتی حسی) در RA رایج است.
درد عصبی را هرگز نباید نادیده گرفت، زیرا می تواند از علائم اولیه واسکولیت نیز باشد. در این حالت، رگ های خونی کوچک تغذیه کننده عصب ملتهب می شوند، عصب خون کمتری دریافت می کند و درد ایجاد می شود.
مشکلات قلبی و ریوی:
بسیاری از مردم نمی دانند که درد قفسه سینه و تنگی نفس می تواند از علائم RA باشد. در واقع مشکلات قلبی و ریوی می تواند از عوارض جدی این بیماری باشد.
در افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید، بروز انسداد و سخت شدن شریانها افزایش مییابد، که میتواند منجر به حمله قلبی یا سکته مغزی شود، بهویژه اگر سیگار میکشند.
پریکاردیت یا التهاب کیسه ای که قلب را احاطه کرده است نیز در افراد مبتلا به RA شایع تر است. التهاب مزمن همچنین می تواند به بافت های ریه آسیب برساند و در نتیجه عملکرد ریه را کاهش دهد.
عوارض:
اثرات RA می تواند باعث عوارض جسمی و شخصی شود.
افراد مبتلا به RA در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری هایی مانند دیابت، فشار خون بالا، کلسترول بالا و بیماری قلبی هستند.
آنها همچنین به احتمال زیاد در حفظ وزن متوسط و چاقی دچار مشکل می شوند.
علائم RA می تواند حفظ تعادل در محل کار را دشوار کند. بسته به شدت بیماری، RA می تواند کار را به طور کلی دشوار کند، به خصوص اگر یک کار فیزیکی باشد.
سایر علائم RA عبارتند از:
-مشکلات خواب، اغلب به دلیل درد
-خشکی چشم و دهان (سندرم شوگرن)
-سوزش چشم، خارش و ترشح
-عفونت باکتریایی مزمن یا عود کننده
سوالات متداول
آیا آرتریت روماتوئید باعث درد عضلات می شود؟
ضعف عضلانی یکی از علائم شایع آرتریت روماتوئید است. افراد مبتلا به RA به حساسیت، سفتی و درد در عضلات آسیب دیده توجه می کنند.
RA می تواند باعث کاهش 25 تا 70 درصدی منبع قابل اعتماد در قدرت عضلانی شود که معمولاً ناشی از کاهش توده عضلانی اسکلتی است.
چه بیماری های خودایمنی با RA مرتبط است؟
بیماریهای خودایمنی مرتبط با منبع معتبر RAT شامل موارد زیر است اما محدود به آنها نیست:
-لوپوس اریتماتوی سیستمیک
-آرتریت پسوریاتیک (PSA)
-پسوریازیس
-بیماری کرون
-سندرم سیکا
-فیبروز ریوی
-اسپوندیلیت آنکیلوزان
-سندرم رینود
-کولیت زخمی
چندین بیماری خودایمنی دیگر در بین افراد مبتلا به RA شیوع دارند. افرادی که سابقه بیماری خودایمنی دارند، همزیستی بیماریهای خودایمنی را با سرعت بیشتری تجربه میکنند.
ترکیبات رایج بیماری های خودایمنی شامل RA، سندرم شوگرن و لوپوس است.
آیا داروهای RA به مشکلات مرتبط کمک می کنند؟
داروهای RA شامل داروهای ضدالتهابی، داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی و استروئیدها که می توانند به اثرات سایر شرایط التهابی یا خود ایمنی کمک کنند.
اگر متوجه علائم RA شدید، با متخصص مراقبت های بهداشتی خود ملاقاتی را برنامه ریزی کنید.