تفاوت بین سوزش سر دل، رفلاکس اسید و GERD چیست؟
اصطلاحات سوزش سر دل، رفلاکس اسید و GERD اغلب به جای یکدیگر استفاده می شوند.آنها در واقع معانی بسیار متفاوتی دارند. رفلاکس اسید یک بیماری شایع پزشکی است که می تواند شدت آن از خفیف تا جدی متغیر باشد. بیماری ریفلاکس معده به مری (GERD) شکل مزمن و شدیدتر ریفلاکس اسید است. سوزش سر دل از علائم رفلاکس اسید و GERD است.
رفلاکس اسید چیست؟
یک عضله دایره ای به نام اسفنکتر تحتانی مری(LES) به مری و معده شما می پیوندد. این عضله وظیفه سفت کردن مری شما را پس از انتقال غذا به معده بر عهده دارد. اگر این ماهیچه ضعیف باشد یا به درستی سفت نشود، اسید معده شما می تواند به سمت مری شما حرکت کند و به عنوان رفلاکس اسید شناخته می شود. رفلاکس اسید می تواند باعث سوزش سر دل و علائم دیگری شود که عبارتند از :
سرفه
گلو درد
طعم تلخ در پشت گلو
طعم ترش در دهان
سوزش و فشاری که می تواند تا استخوان سینه گسترش یابد
سوزش سر دل چیست؟
. سوزش سر دل در دستگاه گوارش شما اتفاق می افتد. به طور خاص، در مری شما سوزش سر دل شامل درد خفیف تا شدید در قفسه سینه است. پوشش مری شما ظریف تر از پوشش معده است. بنابراین، اسید موجود در مری شما باعث ایجاد احساس سوزش در قفسه سینه می شود. درد می تواند تیز، سوزش یا مانند احساس سفت شدن باشد. سوزش سر دل معمولا بعد از خوردن غذا اتفاق می افتد. خم شدن یا دراز کشیدن می تواند احساس را بدتر کند. سوزش سر دل بسیار شایع است. شما ممکن است بتوانید سوزش سر دل خود را با موارد زیر مدیریت کنید:
کاهش وزن/ترک سیگار/کمترخوردن غذاهای چرب/ اجتناب از غذاهای تند یا اسیدی
سوزش سردل خفیف و نادر را نیز می توان با داروهایی مانند آنتی اسیدها درمان کرداگر بیش از چندین بار در هفته از آنتی اسیدها استفاده می کنید، پزشک باید شما را ارزیابی کند. سوزش سر دل شما ممکن است نشانه یک مشکل شدیدتر مانند رفلاکس اسید یا GERD باشد.
GERD چیست ؟
شکل مزمن رفلاکس اسید است. این بیماری زمانی تشخیص داده می شود که رفلاکس اسید بیش از دو بار در هفته اتفاق بیفتد یا باعث التهاب در مری شود. آسیب طولانی مدت مری می تواند منجر به سرطان شود. درد ناشی ازآن ممکن است با آنتی اسیدها یا سایر داروهای بدون نسخه تسکین یابد
.این علائم عبارتند از :
بوی بد دهان
آسیب به مینای دندان به دلیل اسید زیاد
سوزش سردل احساس می کنید که محتویات معده به گلو یا دهان برگشته است
درد قفسه سینه
سرفه خشک مداوم
آسم
مشکل در بلع
بیشتر افراد ممکن است دچار سوزش سر دل و رفلاکس اسید معده شوند که مربوط به چیزی است که خورده اند یا عادت هایی مانند دراز کشیدن بلافاصله بعد از غذا خوردن. با این حال یک بیماری مزمن است که در آن پزشکان شروع به بررسی عادات طولانی مدت و بخش هایی از آناتومی فرد می کنند که می تواند باعث ریفلاکس شود.
توجه به این نکته مهم است که تفاوت بسیار واقعی بین سوزش سر دل (که ممکن است نیازی به مداخله پزشکی نداشته باشد )و GERD وجود دارد. اکثر مردم هر از گاهی سوزش سر دل را تجربه می کنند و به طور کلی، سوزش سر دل گاه به گاه دلیلی برای نگرانی نیست. اما اگر بیش از دو بار در هفته سوزش سر دل را تجربه کرده اید، و به خصوص اگر سرفه مزمن و درد قفسه سینه را نیز تجربه کرده اید، ممکن است با بیماری ریفلاکس سر و کار داشته باشید.
مشکل درمان های خانگی برای GERD
برخی از افراد ممکن است ترجیح دهند برای درمان سوزش سر دل خود با داروهای خانگی شروع کنند. در حالی که برخی از درمانهای خانگی ممکن است در مورد حملات گاه به گاه رفلاکس اسید کمک کند، اما اگر شما مبتلا به GERD تشخیص داده شدهاید، به احتمال زیاد با یک مشکل مزمن سر و کار دارید. مشکلات مزمن سلامتی گاهی اوقات می تواند با تغییر سبک زندگی کاهش یابد، اما معمولاً به نوعی مداخله پزشکی نیز نیاز دارد. وقتی صحبت از مشکلات مزمن به میان می آید، بهتر است در مقابل تمایل به خود تشخیصی و خود درمانی مقاومت کنید. قبل از شروع هر گونه درمان جدید با پزشک خود صحبت کنید.
چند درمان خانگی که ممکن است بیشتر از اینکه مفید باشد ضرر داشته باشد عبارتند از:
نوشیدن محلول جوش شیرین و آب:
از آنجایی که جوش شیرین قلیایی است، این توانایی را دارد که اسیدیته را خنثی کند و مصرف آن در دوزهای کوچک عمدتاً بی خطر است. اما جوش شیرین سرشار از سدیم است و در صورت مصرف بیش از حد ممکن است عوارض جانبی را نیز تجربه کنید.
مصرف زنجبیل :
زنجبیل یک درمان خانگی رایج برای مشکلاتی مانند حالت تهوع و ترش معده است. اما هنوز مشخص نیست که آیا واقعاً می تواند به علائم سوزش سر دل کمک کند یا خیر. در واقع، در بسیاری از مطالعات منبع مورد اعتماد، سوزش سر دل نشانه مصرف بیش از حد زنجبیل است.
شیر خوردن :
به دلیل قلیایی بودن طبیعی، شیر یکی دیگر از داروهای خانگی است که اغلب به عنوان راهی برای کاهش علائم سوزش سر دل معرفی می شود. متأسفانه، اگرچه ممکن است در ابتدا احساس آرامش داشته باشد، چربی و پروتئین موجود در آن در نهایت می تواند پس از هضم شیر علائم سوزش سر دل را بدتر کند. تحمل شیر کم چرب ممکن است برای برخی افراد آسان تر باشد.